Site builder: Björn Mens
© Copyright 2023 The Magnolians
Dubbelklik om deze tekst te bewerken
Versie: 3.0.5
Laatste wijziging: 1 april 2023
Sweet and hot music from the 1920's and 1930'sn
Geschiedenis

Een kenmerk van de zeventiger jaren van de twintigste eeuw was een bijna massaal verlangen naar vorige decennia. Zo ontstond er een grote interesse naar een tastbaar verleden, dit bleek onder meer uit de opkomst van rommel- en antiekmarkten. Modeontwerpers lieten zich inspireren door de mode van de jaren dertig. Manifestaties werden opgefleurd met folklore en demonstraties van oude ambachten. Ook enkele muzikanten uit Hoogeveen ontkwamen niet aan deze tijdgeest. Tijdens een jazzconcert in het cultureel centrum De Tamboer spraken twee bezoekers over ‘Oude Stijl’ muziek. Beiden bleken zoveel liefhebbers te kennen die deze muziek wilden spelen, dat er een orkest kon worden gevormd. Daarmee was, begin 1979, de oprichting van The Magnolians (vanaf 1983 ‘Eerste Hoogeveense Vereniging voor Jazz- en Dansmuziek The Magnolians’) een feit.

Aanvankelijk was bladmuziek voor dit van oorsprong tienmans orkest moeilijk te verwerven. Muziekwinkels en uitgeverijen, ruim voorzien van beat-, rock- en moderne bigbandmuziek, beschikten niet over de originele arrangementen uit de ‘roaring-twenties’ en de dertiger jaren. De eerste arrangementen kwamen dan ook uit het buitenland (Amerika, België en Duitsland). Verder werd muziek verkregen via contacten met vergelijkbare orkesten uit andere delen van het land. Ook werd de soms meer dan zestig jaar oude muziek door de leden zelf op papier gezet. In de negentiger jaren lukte het om in het bezit van een aantal originele bewerkingen van de Ramblers te komen. Inmiddels beschikt het orkest over meer dan 3000 arrangementen.

De muziek van The Magnolians wordt niet alleen gekenmerkt door 'Jazz-Oude-Stijl' en 'Charlestons' uit de twintiger jaren, ook die heerlijke typische jaren dertig muziek van o.a. Duke Ellington, Ray Noble, en vele andere beroemde orkesten uit de jaren dertig worden op plezierige wijze door ons ten gehore gebracht. En vergeet niet ons Ramblers repertoire, altijd een succes! Vele quick-steps, fox-trots, en (engelse) wals staan garant voor een geslaagde dansavond.

Momenteel bestaat het orkest al enige jaren uit een standaard dansorkest bezetting van tien musici, deze zijn afkomstig uit Drenthe en wijde omgeving. The Magnolians hebben bij uiteenlopende gelegenheden gespeeld o.a.: dansavonden, koffieconcerten, congressen, matinee, ook verzorgen zij achtergrondmuziek bij diners en modeshows.
Omslag van het originele arrangement van het nummer´Magnolia´, geschreven door DeSylva, Brown en Henderson in 1927 en herkenningstune van
´The Magnolians´.

SWEET AND HOT MUSIC FROM 1920's & 1930's