****** nieuws *********
The Magnolians treedt op in Zuidwolde.
Gepubliceerd  zaterdag 1 april 2023

Terugblik.
The Magnolians traden zondagmiddag 11 september op in de tuin van Herberg De Aelderstroom, in Zweeloo. Een feeërieke ambiance: in de schaduw van de boomgaard, droog, warm, windstil zomer weer. Het betrof een openbaar optreden waar ook deelnemers aan een uitgezette cultuurwandeling even rust namen en konden genieten van een concert dat enerzijds sfeervol en relaxed was en dan weer geanimeerd oppeppend.
Het was het debuutoptreden van Jaap van der Veen bij de Magnolians op tenorsax en klarinet. Met zijn improvisaties brengt hij nieuwe dynamiek in het orkest.
--------------------------------------------------zondagmiddag 21 mei voorjaars dans(!) concert, zalencentrum Den Kaat, Zuidwolde
--------------------------------------------------

Nieuws.
Voorjaarsconcert: zondagmiddag 21 mei zalencentrum Den Kaat, Hoofdstraat 97 in Zuidwolde.

De twee coronajaren niet meegeteld, gaan de Magnolians voor het zesde jaar op rij een concert geven. Voor de derde keer weer bij (het vernieuwde) Den Kaat. Rondom is er ruimschoot gratis parkeergelegenheid.
In 2022 traden we op in De Zuiderhof in Zuidwolde, het intieme, huiselijke eetcafé van Tosca. Vanwege de beperkte ruimte moesten we toen fans teleurstellen. Ook onder de bezoekers waren toen helaas ook teleurgestelde gezichten: er was geen gelegenheid om te dansen terwijl het orkest zich afficheert als “…Dance Orchestra….”.
Dat we nu voor zaal Den Kaat gekozen hebben is dus niet alleen omdat er meer plaats is maar ook vanwege de perfecte houten dansvloer. Het thema van het concert is:
“dansmuziek uit de twintiger en dertiger jaren”.

Aanmelding vooraf (info@magnolians.nl) is nog wel noodzakelijk om voldoende ruimte in de zaal vrij te kunnen houden voor de dansers.
Betalen kan later aan de zaal, €10 inclusief een consumptie.

Nieuw op het repertoire staan onder meer:
East St. Louis Toodle-O0 (Duke Ellington)
en de dansnummers
Rumba Negro (Bennie Moten), https://www.youtube.com/watch?v=lsraW4YmCTw
’t Ain’t What You Do (Jimmie Lunceford) https://www.youtube.com/watch?v=5LBGvxKu5L8
Let’s Dance (Benny Goodman) https://www.youtube.com/watch?v=8LiDviwuimM

Deze vier nummers worden trouwens gespeeld in de originele dertiger jaren arrangementen. De linkjes zijn gekozen ter inspiratie voor de dansers.