****** Laatste nieuws *********
Gepubliceerd zondag 27 september 2020

Magnolians optreden bij Sugarspin
Datum 19 december 2019, verslaglegging  Geert Rubingh
Lindy Hop dansschool Sugarspin in Groningen gaf op donderdagavond 19 december een Christmas Party met live muziek van The Magnolians.
Het Der Aa-theater was daarvoor de perfecte locatie. Het gebouw dateert uit begin twintiger jaren, de tijd dat de Lindy Hop als dans furore maakte. De voortreffelijke houten dansvloer bood net voldoende bewegingsruimte voor het aantal bezoekers (ca. 100) en het podium had voor de Magnolians de ideale afmetingen. De theaterverlichting was professioneel en Sugarspin had een eveneens professionele geluidsinstallatie ingehuurd. De adequate technicus wist precies hoe een orkest als het onze  versterkt moest worden. Kortom aan alle basisvoorwaarden was ruimschoots voldaan.

Lindy Hoppers zijn echt het ideale publiek om muziek voor te verzorgen. De dansvloer was steeds vrijwel geheel gevuld, iedereen lijkt met iedereen te dansen, er zijn geen muurbloempjes, sommigen dansten al voordat wij begonnen en dansten nog toen we drie uur later weer weg gingen, wat een energie…
Dat “In The Mood” (Glenn Miller, 1939) nog steeds een topper is bleek ons uit het feit dat bij de eerste noten iedereen als door een adder gebeten overeind sprong om te gaan dansen.

Voorafgaand aan ons optreden werd er al gedanst op muziek van de DJ. Ook in onze pauzes en na afloop ging het dansen gewoon door. De DJ had een goede smaak voor lekkere, overwegend laat dertiger jaren, jazz muziek. Dus als wij niet speelden was er ook voor ons genoeg luistergenot. Een aantal gedraaide nummers waren voor mij nieuw of in een onbekende uitvoering. Zeer interessant dus. Toen wij onze spullen naar de auto’s droegen werd “She Could Shimmy Like My Sister Kate” gedraaid dus ging  ik gauw weer naar binnen om te kijken of de Shimmy*) ook echt gedanst werd maar dat was niet zo.

Op mijn opmerking dat ons repertoire wel een paar (te) hoog tempo nummers had die we bij een volgend optreden kunnen vervangen, was de reactie: “niet doen, wij moeten gewoon harder oefenen!”. Het enthousiasme spat van Sugarspin af. Wij kijken terug op een heerlijk optreden in een sfeervolle ambiance voor een enthousiast publiek..

*) de Shimmy-dans in flapperdress