****** nieuws *************************
Gepubliceerd zondag 20 februari 2022

Magnolians in Corona-tijd
.
Het laatste publieke optreden van de Magnolians was op 19 december 2019 bij Lindy Hop Dansschool “Sugarspin” in het “Der Aa-theater” in Groningen. In maart 2020 werden de eerste Corona maatregelen van kracht. Ook in de Corona-luwe perioden was van een optreden met publiek geen sprake. Er was maar sporadisch mogelijkheid om te repeteren. Dat vanwege omdat we óf af moesten zien van samen komen, óf omdat we geen gebruik mochten maken van de repetitieruimtes, óf omdat leden uitgeschakeld waren door het Covid-19 virus.

Toekomstplannen.
Nu de teugels van de Corona maatregelen wat gevierd zijn hebben we, na bijna twee jaar, op 30 januari de repetities hervat en durven we weer plannen te maken voor een toekomst mét culturele evenementen. We starten met het oppoetsen van “The Best Of” van ons orkest, voor een opname  van nummers die het altijd goed deden op ons repertoire. Een tweede project is de voorbereiding van ons Midlenteconcert in het voorjaar met vooral ook nieuwe nummers. Natuurlijk hebben we ook weer het voornemen om de website te actualiseren én bij te houden.
Nieuws.
Onze drummer Reint Kuijer heeft in oktober laten weten dat hij na “veel wikken en wegen heeft besloten te stoppen” met het lidmaatschap van onze vereniging. Reint is 21 (!) jaar lid geweest,  waarvan de laatste jaren ook nog eens als  penningmeester.  Hij heeft zijn sporen voor de Magnolians wél verdiend.
Pieter-Bas Vroegindeweij volgt hem op achter het slagwerk. Pieter-Bas  heeft zich al jaren verdienstelijk gemaakt als  Reint’s vaste vervanger en heeft een deel van het Jubileumconcert (2019) voor zijn rekening genomen. Op de sfeer foto (zie pagina 'orkest'), gemaakt tijdens een midwinterconcert, zien we een mijmerende Pieter-Bas bij het bestuderen van de slagwerkpartij. Als laatst bijgekomen lid zit hij daar voor de nestor van ons orkest, Julius Pangkey.